Produkty antyrakowe. Te składniki zmniejszą ryzyko zachorowania na raka. Dieta przeciwnowotworowa

Maja Czech
Maja Czech
Te produkty minimalizują ryzyko zachorowania na nowotwór
Te produkty minimalizują ryzyko zachorowania na nowotwór pexels
Odpowiednia profilaktyka i dbałość o zdrowe odżywianie mogą uchronić nas przed zachorowaniem na nowotwór. Najważniejsze są regularne badania i konsultacja z lekarzami, aby być pewnym, że naszemu zdrowiu nic nie zagraża. Są jednak pewne składniki, które mają silniejsze działanie przeciwnowotworowe, niż reszta. Co się do nich zalicza? Sprawdzamy!

Dieta antyrakowa - czy istnieje?

Oczywiście nie istnieje jedna konkretna dieta, która ze stuprocentową skutecznością eliminuje ryzyko zachorowania na raka. Dietą antyrakową nazywa się spożywanie posiłków, które są szczególnie bogate w mikroskładniki działające przeciwnowotworowo. W ramach takiej diety zaleca się m.in.:

  • rezygnację z soli
  • używanie dużej ilości ziół (świeżych i suszonych)
  • korzystanie z produktów sezonowych
  • unikanie wysoko przetworzonej żywności
  • różnorodność posiłków

Warto zwrócić również uwagę na takie mikroskładniki jak luteiny, zeaksantyny i ontocyjany. Brzmi skomplikowanie, ale to w stu procentach naturalne składniki, które mogą zbawiennie zadziałać na nasz organizm.

Co zmniejsza ryzyko zachorowania na raka?

Na poziom ryzyka zachorowania na raka wpływa szereg czynników. To między innymi geny i działania biologiczne, na które nie mamy wpływu. Są jednak również nowotwory, które mogą pojawić się jako następstwo niezdrowego stylu życia.

Czego więc należy kategorycznie unikać, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka?

  • Bezpośredniej ekspozycji na słońce
  • Nadużywania wszelkich używek
  • Długotrwałego stresu
  • Dużej ilości przetworzonej żywności

Do swojej codzienności każdy powinien natomiast dodać:

  • regularną aktywność fizyczną na świeżym powietrzu
  • regularne badania lekarskie
  • warzywa i owoce w codziennej diecie

Produkty zmniejszające ryzyko zachorowania na raka

Naukowcy sprawdzili, jakie składniki są najbogatsze w mikroelementy działające anty-nowotworowo. Sprawdźcie, co do nich należy i wdróżcie je do swojej codziennej diety!
Szczegóły w galerii poniżej.

Te produkty minimalizują ryzyko zachorowania na nowotwór

Produkty antyrakowe. Te składniki zmniejszą ryzyko zachorowa...

Polecjaka Google News - Dziennik Bałtycki
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiał oryginalny: Produkty antyrakowe. Te składniki zmniejszą ryzyko zachorowania na raka. Dieta przeciwnowotworowa - Dziennik Bałtycki

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

r
rydzyk
przestac czytac propagande pisowskich oszustow!
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia