NOWEDosypuj do dań i napojów, ciesz się ochroną przed chorobami
Tę mieszankę można znaleźć wśród innych przypraw w sklepie albo kupić z importu. Nie tak znana, jak curry, nie cieszy się popularnością, na jaką zasługuje,...
Ten owoc świetnie działa na oczy, serce i cholesterol. Zajadaj się nim na zdrowie!
Kaki to wyjątkowo słodki, soczysty owoc, który znany jest także pod nazwami: persymona, szaron i hurma wschodnia. Jego kształt może kojarzyć się z pomidorem. To...
NOWE FAKTYKawa może przyspieszać degenerację mózgu. Tak wpływa na ryzyko demencji
Kiedyś uważana za niezdrową, a dziś doceniana za właściwości prozdrowotne, kawa wciąż ma swoją ciemną stronę. W badaniach przedstawionych na międzynarodowej...
Na wagę złota w kuchni i leczeniu. Tak działa szafran
Ta przyprawa na wagę złota jest warta swojej ceny. Stanowi nie tylko wyjątkowy dodatek kulinarny, ale też surowiec leczniczy. Właściwości szafranu są...
Dodaj kilka do kawy, a uzyskasz rozgrzewającą miksturę na przeziębienie i trawienie
Jest wiele sposobów na przygotowanie kawy, można też dodawać do niej różne przyprawy i dodatki, aby urozmaicić jej smak. Te małe, niepozorne suszone pączki...
Jak długo można przechowywać kurczaka w lodówce? Odpowiedź cię zaskoczy
Kurczak często gości na naszych stołach. Równie często zostają nam jakieś resztki w różnej postaci – skrzydełek, udek, kotletów czy też kawałków mięsa w...
Szakszuka – zdrowe śniadanie prosto z Bliskiego Wschodu. Wypróbuj przepis
Szakszuka to sycące i zdrowe danie pochodzące z Bliskiego Wschodu i krajów Afryki Północnej. To śniadanie doskonałe: jest proste, smaczne i zaspokaja głód na...
NOWE FAKTYCo na śniadanie? To zależy, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną
Nie ma ważniejszego posiłku niż śniadanie, bo to od niego zależy, jak organizm pracuje przez cały dzień. Co więc jeść, by mieć dużo energii, ale nie tyć? Jak...
PILNEWoda wycofana ze sklepów. „Możliwe zanieczyszczenie mikrobiologiczne”
Woda, którą można kupić w popularnej sieci sklepów, została wycofana ze sprzedaży. Powodem jest możliwe zanieczyszczenie mikrobiologiczne. Spożycie tej wody...
Ten sumak można stosować w kuchni. Ma wiele właściwości zdrowotnych
Sumak to tradycyjny dodatek w kuchni bliskowschodniej. Ma nie tylko piękny czerwony kolor, ciekawy smak i wszechstronne zastosowanie. Ma także cenne właściwości...
Komu szkodzi jedzenie bananów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie
Banany są jednymi z najbardziej lubianych owoców na świecie i stanowią świetne źródło błonnika pokarmowego oraz cennych składników mineralnych. Niemniej jednak,...
Chleb tuczy, a białe bułki to zawsze zły wybór? 5 mitów na temat pieczywa
Dla większości osób chleb to podstawowy produkt, jedzony codziennie zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Jednak coraz więcej osób eliminuje go ze swojej...
TYLKO U NAS
Masz zaparcia? Dietetyk radzi, jak możesz im zapobiec
Zaparcia mogą być palącym problem. Zaburzony harmonogram wypróżnień może się odbić na twoim samopoczuciu i zamiast zajmować się innymi sprawami, możesz myśleć...
Wszystko co musisz wiedzieć o pigwie. Poznaj jej właściwości i zastosowanie
Pigwa to małe drzewo, którego owoce dojrzewają w październiku. Dzięki wysokiej zawartości pektyn, które działają jako naturalny zagęszczacz, pigwa jest idealna...
Ten prosty i tani napar pomoże przy anemii, kamieniach nerkowych i cukrzycy
Napar z natki pietruszki jest prostą w przygotowaniu, niedrogą i zaskakująco smaczną herbatką. Możesz przygotować go zarówno ze świeżej, jak i suszonej...
PILNEMąka wycofana z popularnej sieci sklepów. Zawiera rakotwórczą substancję
Dostępna w sieci sklepów Lidl mąka została wycofana ze sprzedaży na terenie całego kraju. Producent poinformował o wykryciu w kilku jej partiach toksycznej...
Tak kiszę kapustę. Zobacz niezawodny przepis, który pomaga przy wielu chorobach
Kapusta kiszona to mój sposób na odporność zimą. Żeby jeść naprawdę dobrą, robię ją sama. Jest świetna do surówki, kapuśniaku i dań z grzybami. Ten przepis jest...
Mykolog: ten grzyb odpowiada za 90 proc. śmiertelnych zatruć! Po jednym można umrzeć
Muchomor zielonawy, znany też jako muchomor sromotnikowy, odpowiada za 90 proc. śmiertelnych zatruć grzybami na świecie. Czasem wystarczy zjeść jeden kapelusz,...
HIT DNIATak wygląda melon rogaty. A jak smakuje? Zobacz, jak jeść ten dziwny owoc
Pojawiły się w sklepach obok kaki i innych egzotycznych owoców, intrygując swoim wyglądem. Kolczaste melony czy też ogórki zadziwiają zwłaszcza swoim miąższem,...
Na reumatyzm stosuj te przyprawy. Działają jak leki
Powodują przede wszystkim ból. Choroby reumatyczne dotykają stawów, kości i mięśni, wywołując m.in. stan zapalny i ograniczenia ruchowe. Są jednak naturalne...
O TYM SIĘ MÓWICzy kawa ziarnista jest zdrowsza od mielonej? Obie mają swoje wady i zalety
Większość z nas co najmniej raz dziennie pije kawę. Znamy już wiele korzystnych właściwości małej czarnej dla zdrowia. Kawa pobudza, usprawnia procesy myślenia,...
Kawa z tym dodatkiem zaskoczy cię smakiem. Czy takie połączenie jest zdrowe?
Nazywana „napojem bogów” kawa znana jest ze swoich właściwości pobudzających, przeciwzapalnych i wspomagających trawienie. Jednak łatwo zaprzepaścić jej...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 9 godzin temu w kategorii Biura rachunkowe
Dodano 18 godzin temu w kategorii Adwokat
Dodano 18 godzin temu w kategorii Bagażówki