Glifosat, toksyny i nikiel w płatkach owsianych! Druzgoczący raport
Płatki owsiane to pozornie zdrowy wybór związany z odżywianiem. Często sięgamy po nie na śniadanie, mając na uwadze walory płynące z ich konsumpcji. Jak się...
10 nawyków dla zdrowego serca
O swoje serce możesz dbać na co dzień! Wystarczy, że wprowadzisz w swoim życiu kilka dobrych zwyczajów i wzbogacisz dietę w pewne produkty. Sprawdź, jak na 10...
Skuteczne i bezpieczne tabletki na odchudzanie
Tabletki na odchudzanie to środki stosowane w celu redukcji masy ciała. Wybór skutecznego środka przeciw nadwadze nie jest łatwym zadaniem, bo wbrew hasłom...
Jak zrobić pyszny koktajl smoothie?
Pij owoce i warzywa w postaci smoothie! Wzbogacisz swoją dietę w witaminy i inne cenne związki, zyskując tak potrzebne doładowanie energii. Polecamy przepisy na...
Poprawka 171 odrzucona: zamienniki mleka bez cenzury prawnej w UE!
Parlament europejski odrzucił poprawkę nr 171, która miała wprowadzić ograniczenia dla żywności roślinnej. Sama UE promuje zrównoważoną gospodarkę i zdrowy tryb...
Co jeść na diecie bezglutenowej? Produkty bezpieczne dla osób z celiakią i alergią
W ostatnich latach dieta bezglutenowa stała się jednym z trendów żywieniowych, a produkty bezglutenowe są coraz szerzej dostępne na rynku. Jednak dieta ta nie...
Kofeina w tabletkach to nie tylko zamiennik kawy! Jak działa i jak ją stosować?
Kofeina w tabletkach to suplement diety, który dostępny jest w aptekach bez recepty. Zazwyczaj stosuje się ją w celu pobudzenia i doenergetyzowania organizmu....
Jak upiec chleb na drożdżach i na zakwasie? Sprawdź, z czego zrobić domowy bochenek!
Domowy chleb może być nieporównanie zdrowszy od tego ze sklepu. Niezbędny jest jednak dobry przepis, a w przypadku najbardziej polecanego pieczywa na zakwasie –...
Gluten – czy powinni go unikać tylko chorzy na celiakię?
Moda na produkty bezglutenowe na dobre opanowała trendy żywieniowe. Czy jednak wszystkim wychodzi to na zdrowie i czy można eliminować go z diety nie mając...
Zaskakujące skutki uboczne niepicia alkoholu. Sprawdź, co mówią eksperci
Co się dzieje z organizmem, kiedy zupełnie zrezygnuje się z alkoholu? Zmiany po odstawieniu napojów alkoholowych można zauważyć nawet gołym okiem. Dowiedz się,...
Nadwaga i otyłość u dzieci – jak im zapobiegać? Jak odchudzić pociechę?
Lekarze alarmują, że polskie dzieci ważą coraz więcej. Nadmiar kilogramów dotyczy już co piątej młodej osoby, a najbardziej tyją chłopcy. Nadwaga i otyłość...
Czekolada to produkt prozdrowotny – trzeba tylko wiedzieć, jak ją jeść!
Czekolada jest jednym z najchętniej spożywanych produktów spożywczych na całym świecie. Ceniona jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również za...
Cenne właściwości magnezu i jego najlepsze źródła. Czym grozi niedobór magnezu?
Magnez to zasadowy pierwiastek zasadowy o kluczowym znaczeniu dla kości i metabolizmu, ale deficytowy w naszej diecie. Niedobór magnezu to problem powszechny,...
Jakie efekty daje dieta wysokotłuszczowa? Poznaj zasady, jadłospis i opinie ekspertów
Dieta wysokotłuszczowa to skuteczna dieta odchudzająca – nawet lepiej niż trudna do utrzymania i niezdrowa dieta niskotłuszczowa, którą znamy od lat. Menu...
Co zawiera woda alkaliczna i jakie ma właściwości?
Woda alkaliczna to woda o wysokim pH, czyli mająca odczyn zasadowy. Jest on związany ze specyficznym składem, jednak zwykle nie wynika z zawartości...
Białko roślinne – 15 najlepszych produktów nie tylko dla wegan
Nie tylko mięso jest bogate w białko! Zapewnią je też produkty roślinne, które służą zdrowemu sercu i szczupłej figurze. Sięgać po nie warto nie tylko na diecie...
Jak zmniejszyć apetyt? Skąd się bierze wzmożone łaknienie?
Wzmożony apetyt to problem, który prowadzi do przejadania się i tycia. Chcąc pochwalić się szczupłą sylwetką, najczęściej szukamy więc sposobów, by go...
12 przepisów na diecie śródziemnomorskiej, w tym pizza!
Dieta śródziemnomorska jest modelem żywienia opartym o mało przetworzone produkty zbożowe, świeże owoce i warzywa, przetwory mleczne, a także nasiona roślin...
Antyoksydanty (przeciwutleniacze) w profilaktyce współczesnych chorób
Antyoksydanty to ogromna grupa bioaktywnych związków w większości pochodzących z roślin, które hamują stres oksydacyjny w organizmie – stan wywołany nadmiarem...
Wartość odżywcza i właściwości gryki. Dlaczego warto jeść produkty gryczane?
O gryce słyszał chyba każdy, jednak nie każdy ma świadomość, czym tak naprawdę jest i jakie ma właściwości. Większość z nas myśląc o gryce, ma na myśli jedynie...
Dlaczego warto stosować w kuchni olej rzepakowy?
Olej rzepakowy to popularny rodzaj roślinnego tłuszczu, dostępny zarówno jako olej tłoczony na zimno, jak i rafinowany. Ten drugi jest polecany zwłaszcza do...
12 praktycznych porad, jak nie marnować żywności!
Marnowanie żywności niesie za sobą nie tylko osobiste straty finansowe, lecz pociąga za sobą szereg poważnych skutków. Wyrzucając jedzenie do kosza generujemy...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Artykuły dziecięce
Dodano wczoraj w kategorii Elektryka i automatyka
Dodano wczoraj w kategorii Elektronika przemysłowa
Dodano wczoraj w kategorii Kursy