Jakie smaki będą modne w 2020 roku? Prognozy przygotowała jak zwykle firma Comax, która wyznaczyła cztery grupy produktów szybko zyskujących na popularności – to właśnie nich w największym stopniu dotyczą innowacje. Należą do nich przekąski wzbogacane warzywami, bezalkoholowe lub niskoalkoholowe napoje wolne od nadmiaru cukru, azjatyckie specjały oraz wariacje na temat ciasteczek.Znamy też bardziej dokładne przewidywania opracowane przez platformę „Nutritional Outlook”, bazujące na badaniach również innych producentów spożywczych dodatków. Mają to być słodkie smaki przywodzące na myśl wspomnienia z dzieciństwa, produkty kwaśne i fermentowane, a także owocowe, ale nie w słodyczach, tylko w produktach o właściwościach prozdrowotnych. Wyraźnie wyczuwalne będą wpływy kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej, co ma związek z organizacją tegorocznych Letnich Igrzysk Olimpijskich w Tokio.Sprawdź, jakich 10 smaków możemy wkrótce spodziewać się w produktach sklepowych i daniach restauracyjnych!
Svetlana Kolpakova/123RF
Nowe smaki wkrótce zaskoczą nasze kubki smakowe! Zadbali o to eksperci, którzy co roku analizują kulinarne trendy, a także technolodzy wprowadzający topowe rozwiązania do produktów spożywczych. W 2020 roku rządzić będą azjatyckie inspiracje i nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Sprawdź 10 produktów i ich połączeń, które będą teraz modne w kuchni!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.