Słodycze dla cukrzyków? Tak! Wypróbuj przepisy na zdrowie i pyszne słodkości. Osoby z wysokim cukrem mogą jeść takie słodkie przekąski
Cukrzyca to choroba, z powodu której cierpi ponad 3 milionów Polaków. Oznacza to, że muszą na co dzień przestrzegać uważnie diety i dbać o właściwy poziom cukru...
Pieprzówka nie tylko na żołądek i przeziębienie. Jak zrobić nalewkę z pieprzu? Wypróbuj przepis z tylko 3 składników
Pieprzówka to nalewka z ziaren pieprzu i ziela angielskiego o silnym działaniu. Sprawdza się przy dolegliwościach żołądkowych, wzdęciach, niestrawności i bólach...
Lubisz ostre jedzenie? To może być dla ciebie dobra wiadomość! Japoński specjał może poprawiać pamięć u seniorów
Szwankująca pamięć to zmora wielu osób po 60. roku życia. Jak sobie pomóc i poprawić pamięć? Okazuje się, że popularna japońska przyprawa może korzystnie...
Co jeść przy biegunce, a czego unikać? Produkty z diety BRAT pomogą przy rozstroju żołądka
Dieta odgrywa podczas biegunki wyjątkowo ważną rolę. Produkty lekkostrawne i zapierające pomagają złagodzić i skrócić przebieg choroby. Podpowiadamy, co...
Kto nie powinien jeść pomarańczy? Te pyszne cytrusy mogą niektórym zaszkodzić. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie
Już jedna pomarańcza pokrywa ponad 100 proc. dziennego zalecanego zapotrzebowania na witaminę C. Ponadto jest smaczna i niskokaloryczna. Niestety nie każdy może...
Popularna sieć wycofuje wino. Ten produkt może być bardzo niebezpieczny dla niektórych osób. Wiele osób może mieć go w domu
Francuska sieć hipermarketów informuje klientów o wycofaniu ze sprzedaży wszystkich partii produktu alkoholowego. Chodzi o białe wino, którego picie może...
Tak przestałam jeść chipsy i fast food. Poznaj moją strategię, jedz zdrowiej i chudnij. Zobacz, jak łatwo mi się to udało!
Chipsy i fast foody to równie podstępne przekąski, co słodycze. One też uzależniają, nie mówiąc o mnóstwie szkodliwych składników, które wchodzą w ich skład....
Wino nie musi szkodzić. Odkryto, że chroni przed niektórymi typami raka zamiast zwiększać ryzyko. Jest ważny warunek
Alkohol powoduje raka, ale wino rządzi się innymi zasadami. W zaskakującej analizie badań nie doszukano się tego związku, stwierdzono natomiast, że napój ten...
Jedzenie tego mięsa drastycznie podnosi ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2. Wyniki najnowszych badań są szokujące
Szacuje się, że około 462 milionów ludzi na całym świecie cierpi na cukrzycę typu 2, a wskaźnik ten gwałtownie rośnie. Jedną z głównych przyczyn rosnących...
Skuteczne zioła na SIBO. Naturalne leczenie działa jak antybiotyki. Te rośliny pomagają na przerostu bakterii w jelicie cienkiego
Ból brzucha i wzdęcia po jedzeniu to objawy szczególnie częste u kobiet, które coraz częściej oznaczają chorobą SIBO. Ta stosunkowo niedawno poznane zaburzenie...
Nie możesz pić kawy? Te zdrowe napoje z powodzeniem ją zastąpią. Sprawdź, co pić żeby mieć więcej energii do działania
Picie kawy wpływa korzystnie na nasz organizm na wielu płaszczyznach – wspiera układ krążenia, pobudza układ nerwowy i poprawia tolerancję organizmu na wysiłek...
Królowa jesieni na odporność i lepszą kondycję skóry. Prosty przepis na aromatyczną nalewkę z dyni. Wypróbuj teraz!
Dynia to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli jesieni. Jemy ją w różnych postaciach. Robimy z niej zupy, ciasta i placki. I bardzo dobrze, bo to pyszne i...
Co pić w ciągu dnia? Do wyboru ciepłe napary, sycące koktajle i smaczne wody. Te zdrowe napoje warto popijać przez całą dobę
Dziennie powinnyśmy wypijać ok. 3 litrów wody. Niełatwo przyjąć taką ilość, dlatego możemy nawadniać się, sięgając także po inne zdrowe napoje. Podpowiadamy, co...
Masło orzechowe zamiast nutridrinków? Odżywcza pasta sprawdzi się w wielu dietach, również leczniczych. Nie tuczy, tylko syci
Masło orzechowe to wciąż niedoceniany superprodukt. Choć niektórzy widzą w nim bombę kaloryczną, dla innych taka dawka kalorii i białka jest wręcz zbawieniem....
Jaki kolor żółtka ma dobre jajko? Poznasz po nim także jaja, które niekoniecznie warto zjeść. Zobacz, co mówi barwa o jakości
Kolor żółtka może wiele powiedzieć na temat jakości i wartości zdrowotnej jaja kurzego. Wbrew pozorom nie musi, a nawet często nie powinien być pomarańczowy!...
Chcesz mieć mocne kości? Zadbaj o układ trawienia. Tak działa oś jelito-kości, o której mało kto jeszcze słyszał
Osteoporoza to choroba kości, która skraca życie, prowadząc do ciężkich złamań. Niewiele jest sposobów jej leczenia, ale naukowcy są na tropie nowej terapii....
Lubisz podjadać? Wybierz te przekąski! To po nie sięgają najbardziej długowieczni mieszkańcy globu z niebieskich stref
Bądźmy szczerzy – podjadanie to czynność, której trudno się oprzeć. Równie trudno jest przestać sięgać po kolejną chrupiącą przekąskę. Jednak nie wszystkie są...
Mole spożywcze – jak wyglądają i skąd się biorą? Sprawdź, jak się ich pozbyć się i co je odstrasza. Co stanie się kiedy zjesz mola?
Mole spożywcze to nieproszeni goście, którzy często zadomowiają się na dłużej w naszych kuchniach. Kiedy tylko je zauważymy, powinniśmy działać! W innym...
Czy skiełkowane pomidory są toksyczne? Zobacz, co robić, jeśli zobaczysz w środku kiełki z pestek pomidora
Przekrajasz pomidora, a tam kiełki. Czy można bezpiecznie go zjeść, czy trzeba raczej wyrzucić? Skoro prawie cała roślina zawiera toksyczną solaninę, kiełkujące...
Uwaga na śmiertelnie niebezpieczny trend! Niektórzy przekonują, że to zdrowe grzyby, a jest odwrotnie. Są groźne dla życia i zdrowia
Czerwone muchomory wyróżniają się wśród innych grzybów i przyciągają wzrok swoim niesamowitym wyglądem. Mimo że w każdym atlasie grzybów przestrzega się przed...
Domowe sposoby na ból. Jak je poznasz, raz na zawsze zrezygnujesz z tabletek. Skuteczność tych produktów potwierdzono w badaniach
Zamiast tabletki przeciwbólowej można stosować całkiem naturalne środki. Pomogą na ból głowy, kolan czy pleców, łagodząc nie tylko dolegliwości, ale też ich...
Myślisz, że jesz zdrowo? Tak producenci wprowadzają cię w błąd. Kolorowe oznaczenia ABCD na produktach mogą mylić i wymagają zmian
Te oznaczenia widujemy coraz częściej na opakowaniach produktów. Kolorowa litera na froncie ma wskazywać na wartość odżywczą i pomagać w lepszych wyborach...





























