Dlaczego mam ciągle ochotę na słone? To może być uzależnienie lub objaw choroby. 5 powodów silnego apetytu na sól
Sól, podobnie jak cukier, jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu, ale w niedużych ilościach. Gdy ciągle masz ochotę na słone produkty jest to...
Gotujesz parówki w ten sposób? Narażasz całą rodzinę na ciężkie choroby. Sprawdź, jak ograniczyć wytwarzanie szkodliwych substancji
Parówki to szybkie i wygodne danie. Są w szczególności lubiane przez dzieci. Jeśli chcesz sięgać po nie od czasu do czasu, zobacz, jak powinno się gotować...
Wycofany pieprz. Ostrzeżenie GIS przed olejem mineralnym i pestycydami w przyprawie. Produkt znika z rynku, sprawdź szafki w kuchni
Szkodliwe substancje w przyprawie! Wykryto w niej nie tylko rekordowy poziom pestycydów, ale też związki z oleju mineralnego, czyli pochodne ropy naftowej....
Hepatolog ostrzega. To produkty niszczą wątrobę! Zobacz, co specjalista poleca na regenerację wątroby
Objawy problemów z wątrobą znamy aż nazbyt dobrze. Spuchnięty brzuch, niestrawność i uczucie przepełnienia to najczęstsze sygnały, że narząd ten jest...
To najgorsze produkty do kanapki. Nie łącz z pieczywem, bo posiłek będzie niezdrowy i tuczący! Zobacz, jak jeść chleb i nie tyć
Kanapka to pełnoprawny posiłek, który może być zdrowy, choć równie łatwo można przekształcić go w bombę kalorii, tłuszczu i niezdrowych związków. Zobacz...
Oprócz kremu na zmarszczki sięgnij też po te owoce. Jedz je częściej po 40., a będziesz wyglądać młodziej. Te 7 owoców opóźni starzenie się
Czas nieustannie płynie, choć wiele osób chciałoby go zatrzymać, albo chociaż spowolnić, aby opóźnić procesy starzenia się. Jednak nie tylko wiek decyduje o...
Kombucha na odchudzanie i szczupłą sylwetkę. Ten słodki napój to uderzenie w tłuszcz! Zobacz, jak działa na metabolizm i trójglicerydy
Kombucha to pyszna fermentowana herbata zdrowsza niż niejeden jogurt czy zakwas. To zasługa specjalnej kultury mikroorganizmów, dzięki której napój zyskuje...
Cały czas miałam ochotę na słodycze. Te przyprawy pomogły mi uporać się z podjadaniem słodkości. Ułatwiły też odchudzanie
Coś słodkiego do kawy, po śniadaniu lub w ciągu dnia, bo do kolacji jeszcze daleko. Tak było bardzo często. Zastanawiałam się dlaczego cały czas mam ochotę na...
Komu szkodzi chrzan? Te osoby nie powinny go używać, aby sobie nie zaszkodzić. Czy jesteś w tej grupie?
Chrzan najczęściej gości na naszych świątecznych stołach, jednak są osoby, które jedzą go na co dzień. Jest wyjątkowo zdrowy, ale nie każdy może korzystać z...
Jak się nie przejeść w Wielkanoc? Wypróbuj 7 prostych sposobów, które pomogą na świąteczne obżarstwo
Wielkanoc to czas świętowania z rodziną przy suto zastawionym stole. Tradycyjne potrawy na czele z żurkiem, jaja, mazurki i inne kuszą nie tylko smakiem, ale...
Jak nie przytyć w czasie świąt? Nie musisz chodzić głodny! Dzięki tym 7 zasadom, uda Ci się utrzymać linię w czasie Wielkanocy
Zastanawiasz się, jak nie przytyć podczas Wielkanocy? A może obawiasz się, że w ogóle nie da się utrzymać wagi w czasie świąt? Mamy dobrą wiadomość! W połowie...
Biała kiełbasa na Wielkanoc i nie tylko. Czy jest zdrowa? Sprawdź, co jest w białej kiełbasie i jak wybrać najlepszą
Biała kiełbasa to tradycyjny element wielkanocnego stołu. Najczęściej jemy ją z żurkiem albo barszczem białym. Świetnie smakuje w połączeniu z ćwikłą, chrzanem...
Ile kalorii ma sernik, mazurek czy babka wielkanocna? Tak odchudzisz tradycyjne świąteczne wypieki i sprawisz, że będą zdrowsze
Tradycyjne ciasta na Wielkanoc należą do najbardziej kalorycznych, a podczas tych Świąt zajadamy się zwykle kilkoma rodzajami. Są na to jednak sposoby!...
Uwielbiasz majonez? Może ci zaszkodzić. Unikaj go przy tych schorzeniach. Kto nie może jeść majonezu?
Majonez gości na naszych stołach zarówno od święta, jak i na co dzień. To ważny składnik sałatki jarzynowej czy dodatek do jajek na Wielkanoc. Mimo, że jest on...
Nie siedem, nie dziesięć... Ekspert zdradza, ile jaj możemy zjeść przez cały tydzień i każdego dnia. Zobacz jego podpowiedzi na Wielkanoc
Na Wielkanoc stoły uginają się od dań z jajkami. Co roku jemy je na potęgę, tymczasem ile sztuk to porcja maksymalna? Wbrew pokutującym jeszcze opiniom jaja to...
Post w Wielki Piątek to nie post przerywany. Na czym polega? Czy jednodniowa głodówka jest zdrowa? Zobacz, co można jeść w Wielki Piątek
Wielki Post dla katolików to czas przygotowania do świąt wielkanocnych. Polega on na powstrzymywaniu się od jedzenia określonych pokarmów, a więc wymaga zmiany...
Jajka wielkanocne mogą być zdrowe. Zobacz najlepsze pomysły i przepisy. Święta będą więcej niż tylko smaczne!
Król wielkanocnego stołu zasługuje na najlepszą oprawę. Warto sprawić, by dania z jajkami były nie tylko smaczne, ale też korzystne dla zdrowia. To nic...
Wiosenne chwasty na talerzu. Te dzikie rośliny są smaczne i zdrowe, możesz jeść je nawet na surowo, żeby uzupełnić poziom witamin
Pierwsze dzikie rośliny mają najwięcej wartości odżywczych, więc jedzmy je jako warzywo. Jadalne chwasty są nie tylko zdrowe, ale też smaczne. O tej porze roku...
Katar, kaszel i duszności od pisanek? Ekspert podkreśla: jajka lepiej malować naturalnymi barwnikami
Wielkanocną tradycją jest dekorowanie i farbowanie jajek. W okresie przedświątecznym barwniki do jajek są dostępne w niemal każdym sklepie spożywczym. Jednak...
Mięso z plastikiem. Lidl wycofuje burgery. Nie jedz ich tylko zwróć do dowolnego sklepu nawet bez paragonu
Główny Inspektorat Sanitarny wycofuje jedną z partii mięsa dostępną w sklepach Lidl na terenie całej Polski. W burgerach wykryto fragmenty plastiku. Produkt...
Czysta Piętnastka 2024. To lista owoców i warzyw, w których jest najmniej chemii. Na podium trzy ulubione warzywa Polaków
Czysta Piętnastka to coroczna lista przygotowywana przez organizację ekologiczną Environmental Working Group (EWG). Znajdują się na niej warzywa i owoce...
Co wybierasz: barszcz biały czy żurek wielkanocny? Różnią się jednym znaczącym składnikiem. Wypróbuj przepisy na te wielkanocne dania
Może się wydawać, że żurek niczym nie różni się od barszczu białego. Obie zupy wyglądają podobnie, dlatego często uznaje się je za to samo danie, tylko o dwóch...





























