Złoto w płynie, czyli miodówka na odporność i nadciśnienie. Wypróbuj prosty przepis
Miód jest bogaty w witaminy i związki mineralne. Szczególnie chętnie sięgamy po niego w okresie jesienno-zimowym, dlatego dobrym pomysłem na jego wykorzystanie...
Cuda z ula. Te naturalne leki mamy od pszczół
Leczenie produktami pszczelimi pomaga na wiele problemów. To apiterapia, w której wykorzystuje się różne dary od tych owadów. Dużo silniej niż miód działają...
HIT DNIA„Płynne złoto” zwalczy kaszel i wzmocni serce. Jednak te osoby nie mogą go jeść
Nazywany „płynnym złotem” łagodzi objawy przeziębienia i grypy, wspomaga pracę serca i wątroby, goi rany, wygładza i nawilża skórę, odmładza i jest zdrowym...
Kto powinien jeść śliwki? Na pewno osoby z: miażdżycą, nadciśnieniem lub zaparciami
Śliwki to owoce, które cieszą nas swoim smakiem od początku lata aż do późnej jesieni. Są cenione nie tylko za swoje walory kulinarne, ale także za właściwości...
GORĄCY TEMATZ jakimi lekami nie łączyć kawy? Uważaj, możesz doprowadzić do krwotoku i psychozy
Bierzesz leki rano, a potem pijesz kawę? Lub, co gorsza, popijasz leki małą czarną? Lepiej tego nie rób, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. Kawa może zmieniać...
HIT DNIAProsty domowy sposób na cuchnący oddech. Ukrój plasterek i wypróbuj
Nieświeży oddech nie wybiera – może się zdarzyć każdemu, również tobie. Co zrobić, gdy ma się nieświeży oddech? Ekspert ds. żywności Phil Bianchi podpowiada...
Ta kawa daje kopa, ale może być niebezpieczna. Nie każdy powinien ją pić
Dodaje energii, rozgrzewa, pobudza i rozluźnia. Tak przygotowana kawa to ciekawe urozmaicenie, ale nie pij jej na co dzień. Kawa po irlandzku poprawi pracę...
Rzadko je wykorzystujemy, a to błąd! Nie wyrzucaj tych owoców, a będziesz zdrowszy
Te małe żółte lub czerwone śliwki, które można spotkać przy wiejskich drogach czy w przydomowych ogródkach, kojarzą się z dzieciństwem. Dojrzałe owoce nasze...
„Wszyscy pierdzimy”. Demi Moore w nowej kampanii o… bąkach
Choć mało o tym mówimy, to wszyscy pierdzimy. Z tym tematem tabu postanowiła rozprawić się hollywoodzka gwiazda, Demi Moore. Aktorka opublikowała na swoim...
GORĄCY TEMATCzy można jeść owoce, które obsiadły osy?
Najświeższe owoce można kupić na targu lub straganie. Co jednak z plagą os? Owady obsiadają wszystko, wchodzą pomiędzy okazy, wgryzają się w miąższ i spijają...
Ta część arbuza działa jak Viagra, a zwykle ląduje w koszu. Nie wiesz, ile tracisz
Arbuz to świetna, letnia przekąska na upalne dni. Wspaniale smakuje i nawadnia. Jednak 1/3 owocu zwykle ląduje w koszu na śmieci. Niesłusznie, ponieważ ta część...
Jest z nami od lat, a nie doceniamy jej właściwości. Dlaczego warto jeść musztardę?
Żółty sos nie ma sobie równych. To zasługa nasion gorczycy, które są pełne prozdrowotnych związków. Nie jest jednak obojętne, jaki rodzaj wybierzemy. Zobacz,...
Co jeść latem, żeby schudnąć? Rady dietetyczki, jak bezpieczne odchudzać się w upał
Latem nadwaga doskwiera najbardziej, dlatego właśnie ten czas jest najczęściej wybierany na dietę i ćwiczenia. Czy jednak odchudzanie się w upały jest...
Najbardziej postarzający element menu kobiet. Ogranicz, a cofniesz wiek biologiczny
Ten składnik ma znakomita większość produktów w sklepie. Jemy go na potęgę, często nawet nieświadomie. Tymczasem według naukowców może on stanowić najbardziej...
PILNEKupiłeś? Pod żadnym pozorem nie dodawaj do potraw!
Po ten popularny dodatek sięgają tysiące Polaków. Niestety, jedna ze znanych marek musiała wycofać go ze sklepów ze względu na zagrożenie dla zdrowia, a nawet...
Nie pij piwa jeśli należysz do jednej z tych grup osób
Grill, spotkanie z przyjaciółmi, mecz czy impreza to zwykle okazje do sięgnięcia po piwo. Alkohol rozluźnia i ułatwia kontakty towarzyskie, ale jak wiadomo...
Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Odpowiedź zaskakuje
Na co dobry jest arbuz? Ile ma kalorii? Jakie ma właściwości zdrowotne? Czy mogą jeść go cukrzycy? Arbuz to owoc, wokół którego mnożą się pytania. My na nie...
Ogórki kiszone nie dla każdego. Zobacz, kto nie powinien ich jeść
Ogórki kiszone to jedne z najpopularniejszych przetworów w kuchni polskiej. Są smaczne i zdrowe, korzystnie wpływają na układ pokarmowy. Mogą łagodzić objawy...
NOWE FAKTYRoślinne „mięso” lepsze od zwierzęcego? Jest odpowiedź
Wiele osób wybiera je zamiast mięsa. Patrząc na długi skład roślinnych alternatyw można się zastanawiać, czy to rzeczywiście dobry wybór. Tę palącą kwestię...
PILNEUwaga! Wycofana ryba! Wykryto w niej bakterię
Pstrąg łososiowy został wycofany ze sprzedaży. Jak informuje producent, w produkcie wykryto bakterię listerii (Listeria monocytogenes). Ze względu na zagrożenie...
To idealne warzywo dla osób na diecie. Co się dzieje z organizmem, gdy jesz cukinię?
Cukinia to jedno z tych warzyw, które pasuje do wszystkiego. Neutralny smak, niska zawartość kalorii i fakt, że jest lekkostrawna, czyni ją idealnym elementem...
Ten włochaty grzyb rośnie w Polsce. Wspomaga pamięć i łagodzi objawy depresji
Z wyglądu mało przypomina grzyba. Nazywana lwią grzywą soplówka jeżowata jest dobrze znana w medycynie chińskiej, ale rośnie też w polskich lasach. Z uwagi na...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 godziny temu w kategorii Nauka jazdy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Stomatolog
Dodano 5 godzin temu w kategorii Zakład pogrzebowy
Dodano 5 godzin temu w kategorii Pomoc drogowa