Szokujący powód śmierci 20-letniej Włoszki. Co jej zaszkodziło?

Kazimierz Sikorski
Kazimierz Sikorski
20-latka zmarła błyskawicznie po tym, jak zjadła w restauracji deser
20-latka zmarła błyskawicznie po tym, jak zjadła w restauracji deser fot. @fanpage
Już wiadomo, co było przyczyną tragedii 20-letniej Włoszki w restauracji, która zakończyła się śmiercią kobiety. Anna Bellisario pytała, czy na pewno nie dostanie produktu, na który jest uczulona. Personel zapewniał ją, że wszystko jest w porządku. Chwilę później doszło do dramatu. Zakończyło się śledztwo w tej sprawie, a finał rozegra się w sądzie.

Dramat Anny Bellisario miał miejsce na początku ubiegłego roku w mediolańskiej restauracji typu fast food, gdzie poszła ze swoim chłopakiem. 20-latka cierpiała na alergię na nabiał i zmarła po tym, jak podano jej tiramisu zrobione z mleka.

Wstrząs, szpital i zgon

Kobieta doznała wstrząsu anafilaktycznego i zmarła w szpitalu San Raffaele. Dziennik „Corriere della Sera” podał, że wobec dwóch kobiet, które prowadziły cukiernię zaopatrującą restaurację, zakończono śledztwo w sprawie nieumyślnego spowodowania śmierci.

Zarzuca się, że ich firma nie zapobiegła mieszaniu dwóch linii produkcyjnych w cukierni, która była dostawcą wegańskiego produktu tiramisu dla 63 restauracji.

Podczas rekonstrukcji wydarzeń śledczy, wykorzystując też informacje pochodzące z podsłuchów, ujawnili prawdę.

Zawiedli pracownicy

Stwierdzono, że gdyby przestrzegano zasad stosowania składników, a personel przeszedł odpowiednie szkolenie, nie doszłoby do mieszania kazeiny z produktami pochodzenia roślinnego w cukierni, co doprowadziło do śmierci klientki.

Zamawiając tiramisu, Bellisario sprawdziła etykietę, ale poprosiła też o dodatkowe informacje ze względu na silną alergię.

Po drugiej łyżce tiramisu poczuła się źle i pobiegła do łazienki.

Leki nie pomogły

Wzięła leki na astmę i kortyzon, które zawsze nosiła ze sobą, ale wkrótce straciła przytomność i zmarła w szpitalu.

Bellisario, która studiowała projektowanie mody, regularnie chodziła do restauracji. Miała alergię na jaja i od urodzenia cierpiała również na silną alergię na mleko. Sprawa znajdzie sądowy finał niebawem.

Źródło: Corriere della Sera

od 7 lat
Wideo

Konto Amazon zagrożone? Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Szokujący powód śmierci 20-letniej Włoszki. Co jej zaszkodziło? - Portal i.pl

Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia