Ostrzeżenie GIS z 24.09: Ser Złoty Mazur 150 g. Czy masz w domu produkt wycofany z obrotu?

Redakcja Strefy Biznesu
Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach
Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach Główny Inspektorat Sanitarny
Sprawdzamy regularnie ogłoszenia GIS. We wtorek, 24.09 pojawiło się nowe ostrzeżenie - Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach. Dla bezpieczeństwa swojego i swoich bliskich zapoznaj się z nim. GIS ostrzega zawsze przed stosowaniem określonych produktów lub ich partii, przeczytaj dokładnie zalecenia.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 24.09: Ser Złoty Mazur 150 g

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella Newport w 1 z 5 próbek wskazanego poniżej produktu.
Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

  • Nazwa produktu: Ser Złoty Mazur 150 g

  • Numer partii: 30.08/P6 16:59
    Najlepiej spożyć przed: 28.11.2024
    Kod kreskowy: 5900820008406

Producent: Spółdzielnia Mleczarska "MLEKPOL" w Grajewie, ul. Elewatorska 13, Grajewo, 19-203, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 20041601 WE
Producent niezwłocznie podjął działania w celu wycofania z obrotu zakwestionowanego produktu.
Organy Inspekcji Weterynaryjnej weryfikują działania podjęte przez producenta oraz prowadzą postępowanie wyjaśniające.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. Informacje na temat objawów związanych z zakażeniem Salmonella zawarte są na stronie internetowej pod hasłem „SALMONELOZY DUROWE I JELITOWE”.

Najnowsze wiadomości UOKiK. To może Ci się przydać

Najnowsze wiadomości UOKiK. To może Ci się przydać

UOKiK prowadzi swój profil na Twitterze, gdzie publikują najświeższe i najważniejsze informacje. Chcesz być na bieżąco? Śledź nasz artykuł, w którym znajdziesz najnowsze posty UOKiK.

Redakcja Strefy Biznesu
Redakcja Strefy Biznesu

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Wykrycie obecności bakterii Salmonella Newport w serze żółtym w plastrach

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Sprawdź, co Ci się przyda

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Okazje

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

od 7 lat
Wideo

Czy inflacja jest w odwrocie?

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia