https://stronazdrowia.pl
reklama

GIS ostrzega (10.07): Tatar wołowy, 200 g. Czy masz ten produkt w domu?

Redakcja Strefy Biznesu
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym fot. Główny Inspektorat Sanitarny
Uwaga, w środę, 10.07 GIS wydało nowe ostrzeżenie - Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym. Dla bezpieczeństwa swojego i swoich bliskich zapoznaj się z nim. GIS ostrzega zawsze przed stosowaniem określonych produktów lub ich partii, przeczytaj dokładnie zalecenia.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 10.07: Tatar wołowy, 200 g

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii.
Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

  • Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g

  • Numer partii: 1801207
    Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024

Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE
Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu.
Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.
W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Sprawdź, co Ci się przyda
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Okazje

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia