To powinno Cię zainteresować
Ostrzeżenie GIS 10.07: Tatar wołowy, 200 g
W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto bakterie Salmonella i Escherichia coli (STEC) w badanych próbkach Tatara wołowego z określonej poniżej partii.
Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella i Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Nazwa produktu: Tatar wołowy, 200 g
Numer partii: 1801207
Termin przydatności do spożycia: 12.07.2024
Producent: Zakłady Mięsne Łuków S.A. ul. Przemysłowa 15, 21-400 Łuków, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06110266 WE
Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji o niezgodności produktu, uruchomił procedurę wycofania kwestionowanej partii z obrotu.
Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu.
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem.
W przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu partii wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Wykrycie bakterii Salmonella i Escherichia coli STEC w tatarze wołowym
Czym są ostrzeżenia GIS?
Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.
Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.
Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Sprawdź, co Ci się przyda
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!