5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań,...
fot. ROMAN ODINTSOV / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jaja i rośliny strączkowe

Fasola i inne rośliny strączkowe do idealny dodatek do dań, w których brakuje błonnika pokarmowego, są także świetnym źródłem białka. Sprawia to, że dani z ich dodatkiem są bardziej sycące. Dodatkowo dostarczają wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz licznych witamin i składników mineralnych. Można dodać je do omletu lub tortilli.

Zobacz również

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Rak płuca zbiera śmiertelne żniwo. „Nikt nie może czuć się spokojnie”

ROZMOWA
Rak płuca zbiera śmiertelne żniwo. „Nikt nie może czuć się spokojnie”

Najgorsze mleko do kawy. Ma mnóstwo kalorii, tłuszczu i cukru. Przez nie przytyjesz!

Najgorsze mleko do kawy. Ma mnóstwo kalorii, tłuszczu i cukru. Przez nie przytyjesz!

Odmładza lepiej niż luksusowy krem. Wypróbuj koktajl młodości na gładką i jędrną cerę

Odmładza lepiej niż luksusowy krem. Wypróbuj koktajl młodości na gładką i jędrną cerę