7 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka najlepiej zjadać tuż po ich ugotowaniu bądź usmażeniu....
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Tych produktów nie odgrzewaj drugi raz. Takiego jedzenia nie można odgrzewać ponownie, bo może być toksyczne

Jajka

Jajka najlepiej zjadać tuż po ich ugotowaniu bądź usmażeniu. Po ponownej obróbce cieplnej mogą stać się źródłem szkodliwych bakterii ze względu na szybko namnażającą się salmonellę. Wywołuje ona poważne zatrucia pokarmowe. Ponadto, takie jajka będą znacznie bardziej ciężkostrawne.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->

Zobacz również

7 najlepszych produktów na zdrowe śniadanie. Dzięki nim zadbasz o dobrą formę

7 najlepszych produktów na zdrowe śniadanie. Dzięki nim zadbasz o dobrą formę

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Polecamy

„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

NASZ PATRONAT
„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

Slavic Girl Diet to hit za oceanem. Kasza niedoceniana w Polsce zawojowała świat

Slavic Girl Diet to hit za oceanem. Kasza niedoceniana w Polsce zawojowała świat

Soczewki czy okulary? Obie mają wady i zalety. Zwróć na to uwagę przy ich wyborze

Soczewki czy okulary? Obie mają wady i zalety. Zwróć na to uwagę przy ich wyborze