6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W pozostawionym na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Tych produktów nie odgrzewaj drugi raz. Takiego jedzenia nie można odgrzewać ponownie, bo może być toksyczne

Ryż

W pozostawionym na dłużej niż godzinę po ugotowaniu lub przechowywanym dłużej niż jeden dzień w lodówce ryżu mogą rozwinąć się bakterie, które mogą zaowocować biegunką, nudnościami i wymiotami. Bakterie te nie giną pod wpływem ciepła, ale wytwarzają toksyczne związki.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->

Czytaj też:W taki sposób przyspieszysz swój metabolizm. Mamy sprawdzone sposoby

Zobacz również

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Anna Puślecka zaprasza: „KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

NASZ PATRONAT
Anna Puślecka zaprasza: KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

Polecamy

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

Najlepsze napoje na refluks. Co pić, a czego unikać?

Najlepsze napoje na refluks. Co pić, a czego unikać?

Palenie to główny problem w Polsce. Ekspert wskazuje skuteczny lek

GORĄCY TEMAT
Palenie to główny problem w Polsce. Ekspert wskazuje skuteczny lek