8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ziemniaki to kolejny produkt, który najlepiej jeść zaraz po...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Tych produktów nie odgrzewaj drugi raz. Takiego jedzenia nie można odgrzewać ponownie, bo może być toksyczne

Ziemniaki

Ziemniaki to kolejny produkt, który najlepiej jeść zaraz po przygotowaniu. Odgrzewanie ich wpłynie nie tylko na walory smakowe, które ulegną znacznemu pogorszeniu, ale też na właściwości zdrowotne. Pozostawienie ugotowanych ziemniaków w temperaturze pokojowej przez dłuższy czas może przyczynić się do rozwoju bakterii clostridium botulinum. Jej spożycie może skończyć się zatruciem jadem kiełbasianym, którego objawem są m.in. osłabienie organizmu, niewyraźne widzenie, a nawet trudności z mówieniem.

Czytaj też:Te zioła są świetne na zdrowie i urodę. Sprawdź, co warto pić!

Zobacz również

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Te zioła zebrałam w weekend na Podlasiu. Na pewno rosną też koło twojego domu

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Nie łącz z pieczywem, zepsujesz swój posiłek. To najgorsze produkty do kanapki

Polecamy

Ten słodki i gazowany napój leczy jelita. Przygotujesz go w domu!

NOWE FAKTY
Ten słodki i gazowany napój leczy jelita. Przygotujesz go w domu!

GIF wydał decyzję: wstrzymanie w obrocie - Enema (19.11)

GIF wydał decyzję: wstrzymanie w obrocie - Enema (19.11)

Bierzesz saszetki na przeziębienie? Ten składnik nie jest mile widziany

Bierzesz saszetki na przeziębienie? Ten składnik nie jest mile widziany