7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Jabłka z cynamonem

Składniki
▪ 2 kg słodkich jabłek,
▪ 1 łyżka sproszkowanego cynamonu cejlońskiego (lub więcej, do smaku),
▪ sok z 1/2 cytryny,
▪ 3 suszone goździki.

Przygotowanie
1. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój miąższ w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
2. Gotuj jabłka z przyprawami, od czasu do czasu mieszając, aż zaczną się rozpadać (ew. zdejmij z ognia wcześniej).
3. Przełóż masę do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza
przez 20 minut od zagotowania.

Zobacz również

Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

NOWE
Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

Wyrzucił psa na śmietnik... bo by i stary i schorowany

NOWE
Wyrzucił psa na śmietnik... bo by i stary i schorowany

Polecamy

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Tyle zarabia opiekun osób starszych w Polsce i za granicą

Tyle zarabia opiekun osób starszych w Polsce i za granicą

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać