6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. 123RF

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Mus śliwkowy

Składniki
▪ 1 kg ciemnych, bardzo dojrzałych i słodkich śliwek dowolnej odmiany,
▪ szczypta soli.

Przygotowanie
1. Umyj śliwki usuń pestki, zmiksuj miąższ na mus i przelej do garnka.
2. Zagotuj mus, usuń pianę, gotuj jeszcze chwilę i dodaj sól (ew. gotuj dłużej, jeśli mus ma być mniej płynny).
3. Przełóż wciąż ciepły mus do małych słoików i pasteryzuj w piekarniku w temperaturze 120 stopni Celsjusza przez 15 minut od chwili pojawienia się w słoikach bąbelków powietrza.
gdy w słoikach pojawią się bąbelki.

Zobacz również

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Niezwykłe widoki na nocnym niebie. Od zorzy polarnej do żagla słonecznego

Kamery Google Street View uchwyciły mieszkańców Radziejowa. Zobacz zdjęcia

Kamery Google Street View uchwyciły mieszkańców Radziejowa. Zobacz zdjęcia

Polecamy

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

GIS wycofuje produkt dla dzieci. Skażenie śmiertelną bakterią

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby