7 z 11
Poprzednie
Następne
To najgorsze produkty do kanapki. Nie łącz z pieczywem, bo posiłek będzie niezdrowy i tuczący! Zobacz, jak jeść chleb i nie tyć
Najgorsze dodatki do kanapki. Krem czekoladowy
Kanapka na słodko może wydawać się zdrową opcją, ale dokładanie cukru do węglowodanów złożonych to przepis na niezdrowy i tuczący posiłek. Warto więc zrezygnować ze smarowania chleba miodem, dżemem czy tym bardziej pastą czekoladową, która jest produktem niezdrowym. Zawiera tylko niewielkie ilości zdrowych dodatków, czyli kakao i orzechów, jest za to w niej za dużo cukrów prostych (główny składnik, ok. 55 proc.) i tłuszczu (ok. 30 proc.), głównie w postaci niezdrowego oleju palmowego. Lepiej wybrać krem orzechowy (zmiksowane orzechy czy migdały, bez dodatku oleju), a w kanapce uwzględnić biały ser i owoce.