6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób...
fot. Boy_Anupong/Getty Images

To najgorsze produkty do kanapki. Nie łącz z pieczywem, bo posiłek będzie niezdrowy i tuczący! Zobacz, jak jeść chleb i nie tyć

Najgorsze dodatki do kanapki. Żółty ser

Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób z wykorzystaniem fermentacji, wiele rodzajów na rynku to produkty seropodobne i/lub zawierające liczne dodatki do żywności. Warto wystrzegać się zwłaszcza sera topionego i formowanych plasterków sera pakowanych pojedynczo w folię. Lepiej już wybrać prawdziwy ser żółty w mniejszej ilości, bo jest zdrowy, albo ser żółty light, który powstaje naturalnie z odtłuszczonego mleka. Polecane są także chudsze odmiany sera feta czy twarogu. Mało tłuszczu ma wegański „ser” z mleczka sojowego, czyli tofu.

Zobacz również

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Jakość wody, zmiękczanie i uzdatnianie w kuchni: Kompleksowy przewodnik

Polecamy

Problemy ze snem w czasie przeziębienia? Zrób cudowny koktajl z 5 składników

HIT DNIA
Problemy ze snem w czasie przeziębienia? Zrób cudowny koktajl z 5 składników

„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

NASZ PATRONAT
„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

Slavic Girl Diet to hit za oceanem. Kasza niedoceniana w Polsce zawojowała świat

Slavic Girl Diet to hit za oceanem. Kasza niedoceniana w Polsce zawojowała świat