6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób...
fot. Boy_Anupong/Getty Images

To najgorsze produkty do kanapki. Nie łącz z pieczywem, bo posiłek będzie niezdrowy i tuczący! Zobacz, jak jeść chleb i nie tyć

Najgorsze dodatki do kanapki. Żółty ser

Żółty ser coraz rzadziej jest wytwarzany w tradycyjny sposób z wykorzystaniem fermentacji, wiele rodzajów na rynku to produkty seropodobne i/lub zawierające liczne dodatki do żywności. Warto wystrzegać się zwłaszcza sera topionego i formowanych plasterków sera pakowanych pojedynczo w folię. Lepiej już wybrać prawdziwy ser żółty w mniejszej ilości, bo jest zdrowy, albo ser żółty light, który powstaje naturalnie z odtłuszczonego mleka. Polecane są także chudsze odmiany sera feta czy twarogu. Mało tłuszczu ma wegański „ser” z mleczka sojowego, czyli tofu.

Zobacz również

Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

O TYM SIĘ MÓWI
Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Polecamy

Szczepionki mRNA na COVID-19 uszkadzają serce? Są nowe wyniki badań

NOWE FAKTY
Szczepionki mRNA na COVID-19 uszkadzają serce? Są nowe wyniki badań

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Corhydron 25 (18.09)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Corhydron 25 (18.09)

Brakuje szczepionek na krztusiec. Za to na HPV i grypę są dla niektórych za darmo

Brakuje szczepionek na krztusiec. Za to na HPV i grypę są dla niektórych za darmo