9 z 14
Poprzednie
Następne
Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta
Pieczony łosoś z kolorowym pieprzem i rozmarynem
1. Umyj i osusz 4 dzwonka łososia (po ok. 170 g), po czym natrzyj pieprzem i solą i obsmaż na 2 łyżkach oleju rzepakowego lub oliwy przez 30 sekund na stronę, po czym przełóż do żaroodpornego naczynia.
2. Przygotuj mieszankę soku z 1/2 cytryny, łyżki oliwy z oliwek, 1-2 zgniecionych ząbków czosnku i tłuczonego kolorowego pieprzu, posmaruj nią łososia, obłóż filety gałązkami świeżego rozmarynu, zamknij i piecz w 180ºC przez 5-7 min, po czym otwórz naczynie i piecz jeszcze 10-12 min.