9 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kurkumę warto jeść nie tylko na przeziębienie i wzmocnienie...
fot. Sonja Rachbauer/Getty Images

Przyspieszą odchudzanie. Te przyprawy i zioła masz w swojej kuchni. Jedz codziennie lub pij w napojach, by cieszyć się efektami

Kurkuma na odchudzanie

Kurkumę warto jeść nie tylko na przeziębienie i wzmocnienie odporności. Ma udowodnione właściwości obniżające masę oraz wskaźnik masy ciała, a także zawartość tłuszczu w ciele oraz obwód pasa. W tym celu trzeba ją spożywać w ilości 1,5-3 g dziennie. To składnik wielu mieszanek przypraw (w tym curry), a także domowych mikstur leczniczych, chociażby złotego mleka i kawy. Pasuje do dań mięsnych, warzywnych i ze zbożami.

Zobacz również

Rozjaśnij cienie pod oczami w 15 minut. Naturalne i tanie kosmetyki masz pod ręką

Rozjaśnij cienie pod oczami w 15 minut. Naturalne i tanie kosmetyki masz pod ręką

Co jeść, żeby nie było wzdęć i bąków? Po te produkty sięgaj przed ważnym wyjściem

Co jeść, żeby nie było wzdęć i bąków? Po te produkty sięgaj przed ważnym wyjściem

Polecamy

Bierzesz saszetki na przeziębienie? Ten składnik nie jest mile widziany

Bierzesz saszetki na przeziębienie? Ten składnik nie jest mile widziany

Po wsparcie do mamy i taty? Niestety, większość dzieci nie ma zaufania do rodziców

ROZMOWA
Po wsparcie do mamy i taty? Niestety, większość dzieci nie ma zaufania do rodziców

Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!

GORĄCY TEMAT
Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!