Ostrzeżenie GIS z 9.06: Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łyżka do spaghetti. Produkt wycofany z obrotu

Redakcja Strefy Biznesu
Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łyżka do spaghetti
Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łyżka do spaghetti Główny Inspektorat Sanitarny
Uwaga, w piątek, 9.06 GIS wydało nowe ostrzeżenie - Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łyżka do spaghetti. Aby chronić siebie i bliskich, przeczytaj je dokładnie. GIS ostrzega zawsze przed stosowaniem określonych produktów lub ich partii, przeczytaj dokładnie zalecenia.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 9.06

W wyniku kontroli urzędowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono niezgodność polegającą na migracji pierwszorzędowych amin aromatycznych z wyrobu do kontaktu z żywnością określonego poniżej.
Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia, które nie powinny znajdować się w żywności.
Produkt: Łyżka do spaghetti, KMT Style

  • Numer partii: 5403512
    Kod kreskowy: 8435545735124
    Dystrybutor: KUOMAO TRADE Poland, Sp. z o.o., Wesoła 3, 05-552 Wólka Kosowska
    Przedsiębiorca niezwłocznie wdroży procedurę wycofania ww. produktu z obrotu.
    Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
    Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łyżka do spaghetti

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegos produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia