To powinno Cię zainteresować
Ostrzeżenie GIS 3.01
Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom
Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu.
Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.
Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Wycofanie dwóch partii chałwy sezamowej
Czym są ostrzeżenia GIS?
Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.
Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.
Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.
Sprawdź, co Ci się przyda
Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!