4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich...
fot. Crystalweed cannabis/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Cytrusowe fuzje

Cytrusy nie przestają być modne, zwłaszcza, że w ich skórkach występują skuteczne związki antywirusowe. Największa uwaga skierowana jest na mandarynkę, ale do topowych dodatków należy też japońska cytryna yuzu, limonka, grejpfrut czy pomarańcza. Ich smaki i aromaty świetnie komponują się ze sobą oraz szeroką gamą składników dań wytrawnych i słodkich. Cytrusy są nieodłączne w modnych probiotycznych napojach, zwłaszcza kombuczy wytwarzanej na grzybie herbacianym. Warto zwrócić też uwagę na inne fermentowane napoje – oprócz tych tradycyjnych to także kefir wodny uzyskany na kryształkach japońskich.

Zobacz również

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Te chwasty można jeść! To bomba witaminowa na wiosnę. Zobacz, które zbierać

Co jeść przy zażywaniu antybiotyków? Po te produkty warto sięgnąć

Co jeść przy zażywaniu antybiotyków? Po te produkty warto sięgnąć

Polecamy

GIS ostrzega: Boczek Duński Wędzony (18.11). Produkt wycofany

GIS ostrzega: Boczek Duński Wędzony (18.11). Produkt wycofany

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

O TYM SIĘ MÓWI
Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada