5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Te osoby nie powinny jeść mięsa! Chorujesz? Sprawdź, czy musisz je odstawić

Te osoby nie powinny jeść mięsa! Chorujesz? Sprawdź, czy musisz je odstawić

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Polecamy

Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

O TYM SIĘ MÓWI
Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

Co dalej z Centrami Zdrowia Psychicznego? Wszystko w rękach ministerstwa

Co dalej z Centrami Zdrowia Psychicznego? Wszystko w rękach ministerstwa