5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Herbata na trawienie niektórym może zaszkodzić. Kto nie może pić herbaty miętowej?

Herbata na trawienie niektórym może zaszkodzić. Kto nie może pić herbaty miętowej?

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Szczepionki mRNA na COVID-19 uszkadzają serce? Są nowe wyniki badań

NOWE FAKTY
Szczepionki mRNA na COVID-19 uszkadzają serce? Są nowe wyniki badań

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Corhydron 25 (18.09)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Corhydron 25 (18.09)

Czy masz zdrową relację z ćwiczeniami? Sprawdź jakie są objawy uzależnienia od sportu

TYLKO U NAS
Czy masz zdrową relację z ćwiczeniami? Sprawdź jakie są objawy uzależnienia od sportu