9 z 14
Poprzednie
Następne
12 przepisów na diecie śródziemnomorskiej. Pizza na diecie też jest możliwa
Żółto-zielona sałatka z ciecierzycą i pomarańczami
Składniki:
• 2 garści roszponki
• ½ średniego awokado
• ½ pomarańczy
• ½ puszki ciecierzycy
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżka oliwy + 1 łyżka soku z cytryny
• pieprz, oregano i bazylia do smaku
Sposób przygotowania:Ciecierzycę odsącz z zalewy i dokładnie przepłucz pod bieżącą wodą. Awokado pokrój na drobne kawałki, podobnie postąp z pomarańczą.
Na talerzu rozsyp ciecierzycę, dodaj cząstki awokado, pomarańczy i roszponkę. Polej sosem z oliwy, soku cytrynowego i ziół. Ozdób kleksami z naturalnego jogurtu.