7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
86 mg magnezu/100 g ugotowanych...
fot. bigfatcat/pixabay.com

W czym jest magnez? Te produkty to najlepsze źródła tego niezbędnego pierwiastka! Zobacz, co jeść, by uniknąć niedoborów magnezu

Nasiona soi

86 mg magnezu/100 g ugotowanych
(suche: 280 mg/100 g)

W tej samej porcji:
tempeh: 81 mg
fasola czarna: 70 mg (sucha: 171 mg)
fasola biała: 63 mg (sucha: 190 mg)
fasola mung: 48 mg (sucha: 189 mg)
fasola czerwona: 45 mg (sucha: 138 mg )
tofu miękkie: 30 mg

Zobacz również

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Polecamy

„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

NASZ PATRONAT
„To trzeba niezwłocznie zmienić”, aby chorzy na raka mogli żyć dłużej

Ekspert zdradza 5 prostych sposobów na wzdęcia. Wypróbuj je już dziś

O TYM SIĘ MÓWI
Ekspert zdradza 5 prostych sposobów na wzdęcia. Wypróbuj je już dziś

Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?

O TYM SIĘ MÓWI
Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?