10 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podczas gotowania warzyw lub mięsa spora ilość składników...
fot. Natallia Khlapushyna/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Odlewanie wywaru

Podczas gotowania warzyw lub mięsa spora ilość składników odżywczych przechodzi z produktu do wody. Straty dotyczą witamin B1, B2, kwasu askorbinowego, a także pewnej ilości białek i węglowodanów. Dobrym rozwiązaniem, które pozwoli wykorzystać utracone substancje, jest użycie wywaru do przygotowania zupy lub sosu.

Zobacz również

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Te osoby nie powinny jeść mięsa! Chorujesz? Sprawdź, czy musisz je odstawić

Te osoby nie powinny jeść mięsa! Chorujesz? Sprawdź, czy musisz je odstawić

Polecamy

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Pulmopect (14.11)

GIF wydał decyzję: zakaz wprowadzenia - Pulmopect (14.11)

Kawa na chandrę i zły humor. Pij ją koniecznie z tym dodatkiem

HIT DNIA
Kawa na chandrę i zły humor. Pij ją koniecznie z tym dodatkiem