11 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem...
fot. Olga Yastremska 

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Odgrzewanie obiadu

Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem żywności na działanie wysokiej temperatury, która powoduje straty cennych substancji odżywczych. Gotowanie każdego dnia osobnego obiadu nie wydaje się być optymalnym rozwiązaniem, lecz kilkukrotne odgrzewanie tego samego posiłków również nie. By ograniczyć straty substancji odżywczych, warto odgrzewać jedną porcję posiłku w mikrofalówce lub w garnku, lecz jak najkrócej.

Zobacz również

Anna Puślecka zaprasza: „KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

NASZ PATRONAT
Anna Puślecka zaprasza: KLUB ZDROWIA – kobiety! Ruszaj stąd do długowieczności”

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Polecamy

Nowe ostrzeżenie GIS z 22.11. Czy masz to w domu?

Nowe ostrzeżenie GIS z 22.11. Czy masz to w domu?

Najlepsze napoje na refluks. Co pić, a czego unikać?

Najlepsze napoje na refluks. Co pić, a czego unikać?

Najlepszy koktajl na anemię. Ten napój to prawdziwa bomba żelaza

HIT DNIA
Najlepszy koktajl na anemię. Ten napój to prawdziwa bomba żelaza