9 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pikantne i inne przyprawy korzenne, zwłaszcza takie jak...
fot. Samantha Sophia/unsplash.com

Smaki 2020 – 10 trendów kulinarnych, które zachwycą nasze podniebienia

Sriracha z miodem

Pikantne i inne przyprawy korzenne, zwłaszcza takie jak imbir, kurkuma czy kardamon, od kilku lat zyskują rosnącą popularność. Teraz jednak pojawiają się ich nowe kombinacje i zastosowania – w napojach, deserach i daniach kojarzonych dotąd z innymi aromatami. Oprócz tajskiego sosu sriracha z chili z dodatkiem czosnku, octu, cukru i soli, który sprzedawany jest w charakterystycznych butelkach, większą uwagę zwróci też bliskowschodnia pasta harissa, gdzie palące papryczki łączy się m.in. z dużą ilością kminu rzymskiego, a także argentyński sos chimichurri, zawierająca ostrą paprykę, natkę pietruszki, oregano, czosnek i ocet.

Zobacz również

Co jeść przy zażywaniu antybiotyków? Po te produkty warto sięgnąć

Co jeść przy zażywaniu antybiotyków? Po te produkty warto sięgnąć

Rozjaśnij cienie pod oczami w 15 minut. Naturalne i tanie kosmetyki masz pod ręką

Rozjaśnij cienie pod oczami w 15 minut. Naturalne i tanie kosmetyki masz pod ręką

Polecamy

GIS ostrzega: Łopatka do patelni (19.11)

GIS ostrzega: Łopatka do patelni (19.11)

Po wsparcie do mamy i taty? Niestety, większość dzieci nie ma zaufania do rodziców

ROZMOWA
Po wsparcie do mamy i taty? Niestety, większość dzieci nie ma zaufania do rodziców

Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!

GORĄCY TEMAT
Objawy „cichego zabójcy”, które zauważysz w toalecie. Nie lekceważ ich!