7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło...
fot. RitaE/pixabay.com

Na wzmocnienie odporności. Te rośliny masz w swojej kuchni! Jedz codziennie, zmniejszają ryzyko infekcji

Czarny bez na grypę, gorączkę i gardło

Owoce czarnego bzu (Sambucus nigra) to znakomite źródło składników antywirusowych: kwercetyny, kempferolu, rutyny i izokwercetyny. Dodatkowo owoce obfitują w przeciwutleniacze i witaminę C, które wspierają walkę z wolnymi rodnikami tlenowymi. Udowodniono, że spożywanie czarnego bzu podczas infekcji, może o 4 dni skrócić czas chorowania na grypę.


Zobacz również

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Polecamy

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

Długo czekają na diagnozę, a nowotwór się rozwija. „Wszędzie odległe terminy...”

NASZ PATRONAT
Długo czekają na diagnozę, a nowotwór się rozwija. „Wszędzie odległe terminy...”

Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?

O TYM SIĘ MÓWI
Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?