7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania...
fot. congerdesign/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Rozdrabniania za pomocą metalowych przyrządów kuchennych

Aby zapobiegać utracie witamin podczas przyrządzania posiłków, zwłaszcza z warzyw i owoców, zaleca się używanie ceramicznych przyborów takich jak noże czy tarki zamiast tych metalowych, ew. można wybrać te z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Łatwo korodujących stopów stalowych oraz aluminium nie poleca się zwłaszcza do przygotowania przetworów z kwaśnych owoców, kiszonek, surówek i sałatek, a także marynat czy sosów typu winegret.

Zobacz również

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Cichy zawał możesz pomylić ze zgagą lub zmęczeniem. Poznaj jego objawy

Polecamy

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

Długo czekają na diagnozę, a nowotwór się rozwija. „Wszędzie odległe terminy...”

NASZ PATRONAT
Długo czekają na diagnozę, a nowotwór się rozwija. „Wszędzie odległe terminy...”

Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?

O TYM SIĘ MÓWI
Lekarz radzi: jak wybrać dobry suplement witaminy D3 na jesień i zimę?