9 z 12
Poprzednie
Następne
Zdrowe przekąski w pracy – top 10 najlepszych przepisów na przekąski, które nasycą, zapewnią energię i nie zaszkodzą twojej sylwetce
Pieczone warzywa pełne soli mineralnych
Pieczone warzywa to sycąca przekąska pełna błonnika i soli mineralnych – zwłaszcza potasu i magnezu. Marchew, seler korzeniowy, pietruszkę, pasternak i pomidory, należy pokroić w równiej wielkości jednoporcjowe kawałki. Po wrzuceniu ich do miski czas na doprawienie. W tym celu warto wybrać curry, wędzoną paprykę oraz sól i pierz, a dla lepszego smaku dodać łyżkę oliwy.
Kawałki warzyw rozsypane na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, trzeba umieścić w nagrzanym na 150 stopni piekarniku i odczekać na ok. 30 minut. W trakcie pieczenia warzywa należy od czasu do czasu obrócić szpatułką, by równomiernie się zarumieniły.
Pieczone warzywa to alternatywa dla osób lubiących podjadać snacki podczas pracy przy komputerze.