11 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do roślin strączkowych zaliczają się między innymi groch,...
fot. pixabay.com/ zdjęcie podglądowe

Są tanie, powszechnie dostępne, a przede wszystkim odżywcze. Te produkty warto jeść

Nasiona roślin strączkowych

Do roślin strączkowych zaliczają się między innymi groch, fasola, soczewica i bób. Zawierają one bardzo mało tłuszczu, za to są źródłem między innymi węglowodanów, błonnika, potasu, wapnia, żelaza, cynku, fosforu Niestety ze względu na ciężkostrawność wiele osób rezygnuje z ich spożycia.

Zobacz również

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Polecamy

Te kolorowe bulwy to superfood. Pomogą w odchudzaniu, poprawią wzrok i odmłodzą

Te kolorowe bulwy to superfood. Pomogą w odchudzaniu, poprawią wzrok i odmłodzą

Nietypowy objaw wysokiego cholesterolu. Zauważysz go na dłoniach

Nietypowy objaw wysokiego cholesterolu. Zauważysz go na dłoniach

Szczęście przychodzi z wiekiem? Zaskakujące wyniki raportu

Szczęście przychodzi z wiekiem? Zaskakujące wyniki raportu