5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w...
fot. Matcha and CO/unsplash.com

Naturalne antyoksydanty w żywności – zobacz top 10 najważniejszych związków. Gdzie występują te przeciwutleniacze i jakie mają działanie?

EGCG

EGCG to epigallokatechina występująca w dużej ilości w zielonej herbacie, a zwłaszcza tej sproszkowanej, spożywanej razem z liśćmi (matcha). Antyoksydant ten szczególnie korzystny dla zdrowia jelit i utrzymania prawidłowych parametrów biochemicznych krwi.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Tragiczna seria śmierci dzieci. Trujące opary mogą zabić w ciągu kilku godzin!

Tragiczna seria śmierci dzieci. Trujące opary mogą zabić w ciągu kilku godzin!

Polskie społeczeństwo się starzeje. Jakie problemy mają osoby 65+?

O TYM SIĘ MÓWI
Polskie społeczeństwo się starzeje. Jakie problemy mają osoby 65+?

Diabetycy narażeni na zakrzepy krwi! Jest jednak sposób, żeby się przed tym ochronić

NOWE FAKTY
Diabetycy narażeni na zakrzepy krwi! Jest jednak sposób, żeby się przed tym ochronić