5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej...
fot. bondd/123RF

Makaron jedz nawet na diecie. Jest tyle rodzajów, że każdy znajdzie coś dla siebie. Są nawet takie, które zapewniają 6 kcal w porcji

Makaron z fasoli, soczewicy i innych nasion roślin strączkowych

Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej fasoli to produkty dostępne od niedawna na polskim rynku. Składają się w 100 procentach z mąki z suchych nasion roślin strączkowych, wymagają dość krótkiego gotowania i są bardzo bogatym źródłem zarówno wartościowego białka roślinnego, jak i błonnika pokarmowego. Do najsmaczniejszych rodzajów „strączkowego” makaronu należy ten z czerwonej soczewicy oraz z zielonego groszku.

Zobacz również

6 powodów, przez które możesz odczuwać ból podczas seksu

6 powodów, przez które możesz odczuwać ból podczas seksu

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Nie myjesz się regularnie? Grozi ci tych 5 nieprzyjemnych skutków

Polecamy

Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

O TYM SIĘ MÓWI
Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

Ostrzeżenie GIS (15.11): KURZA PACZKA Jaja z Chowu na wolnym wybiegu Klasa wagowa M, 10 szt.

Co dalej z Centrami Zdrowia Psychicznego? Wszystko w rękach ministerstwa

Co dalej z Centrami Zdrowia Psychicznego? Wszystko w rękach ministerstwa