5 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej...
fot. bondd/123RF

Makaron jedz nawet na diecie. Jest tyle rodzajów, że każdy znajdzie coś dla siebie. Są nawet takie, które zapewniają 6 kcal w porcji

Makaron z fasoli, soczewicy i innych nasion roślin strączkowych

Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej fasoli to produkty dostępne od niedawna na polskim rynku. Składają się w 100 procentach z mąki z suchych nasion roślin strączkowych, wymagają dość krótkiego gotowania i są bardzo bogatym źródłem zarówno wartościowego białka roślinnego, jak i błonnika pokarmowego. Do najsmaczniejszych rodzajów „strączkowego” makaronu należy ten z czerwonej soczewicy oraz z zielonego groszku.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Zapominasz, po co przyszłaś do innego pomieszczenia? To najpewniej „efekt drzwi”

Zapominasz, po co przyszłaś do innego pomieszczenia? To najpewniej „efekt drzwi”

Kawa może przyspieszać degenerację mózgu. Tak wpływa na ryzyko demencji

NOWE FAKTY
Kawa może przyspieszać degenerację mózgu. Tak wpływa na ryzyko demencji

Co na śniadanie? To zależy, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną

NOWE FAKTY
Co na śniadanie? To zależy, czy jesteś kobietą, czy mężczyzną