10 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach powstają rakotwórcze związki. Są to m.in. aminy heterocykliczne (HCA), które są wynikiem grillowania mięsa.

Zobacz również

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Tragiczna seria śmierci dzieci. Trujące opary mogą zabić w ciągu kilku godzin!

Tragiczna seria śmierci dzieci. Trujące opary mogą zabić w ciągu kilku godzin!

Polskie społeczeństwo się starzeje. Jakie problemy mają osoby 65+?

O TYM SIĘ MÓWI
Polskie społeczeństwo się starzeje. Jakie problemy mają osoby 65+?

GIS 13.11: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu

GIS 13.11: to może być niebezpieczne. Sprawdź, czy masz w domu