10 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach...
fot. freepik

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Wysoka temperatura grillowania powoduje, że w potrawach powstają rakotwórcze związki. Są to m.in. aminy heterocykliczne (HCA), które są wynikiem grillowania mięsa.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Pszowie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Pszowie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Głownie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Głownie

Polecamy

Chipsy i solone orzeszki zamień na zdrowe przekąski. Od nich nie przytyjesz

Chipsy i solone orzeszki zamień na zdrowe przekąski. Od nich nie przytyjesz

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Kleszcze afrykańskie w Polsce! Jakie choroby przenoszą?

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka

Brokuły z sosem orzechowym. Pyszna i zdrowa przystawka