5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
SARDYNKI...
fot. DanaTentis/ pixabay.com

Zęby: 10 najlepszych produktów dla zdrowia jamy ustnej

SARDYNKI
Puszkowane sardynki oraz szprotki zawierają całe ości i kręgosłup, a dzięki temu są bogatym źródłem wapnia. Jest go też więcej w puszkowanym łososiu. Lepiej niż ryby w oleju warto wybierać te w oliwie z oliwek (albo używać jej do przygotowania dań) – zawarte w niej związki również pomagają w zachowaniu mocnych kości i zębów. Spożywanie jej wiąże się z wyższym poziomem we krwi osteokalcyny – białka regulującego mineralizację twardych tkanek organizmu.

Zobacz również

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Te rośliny trują i leczą. Uważaj na nie! Zobacz, jak je stosować bezpiecznie

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Polecamy

PALISZ (papierosy)? WAPUJESZ  (e-papierosy)? PODGRZEWASZ (tytoń)?

PALISZ (papierosy)? WAPUJESZ (e-papierosy)? PODGRZEWASZ (tytoń)?

Lubisz piwo? To pociąga za sobą złe wybory żywieniowe. Zagrożona jest wątroba

Lubisz piwo? To pociąga za sobą złe wybory żywieniowe. Zagrożona jest wątroba

Błędy w przygotowaniu ostropestu. Tego nigdy nie rób z jego nasionami

Błędy w przygotowaniu ostropestu. Tego nigdy nie rób z jego nasionami