5 z 13
Poprzednie
Następne
Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami
Szparagi z kozim serem, orzechami laskowymi i wiosennymi warzywami
Podsmaż zielone szparagi na oliwie, a gdy zmiękną, zdejmij je na deskę i wrzuć na patelnię orzechy laskowe i upraż powoli, by ich nie przypalić. Rozkrój pędy szparagów wzdłuż na połówki i ułóż na talerzach z plasterkami rzodkiewek, rozmrożonym zielonym groszkiem, cienkimi paskami zestruganymi z młodej zielonej cukinii lub świeżego ogórka (np. za pomocą obieraczki) oraz listkami roszponki i karbowanej sałaty. Skrop octem winnym i oliwą, dodaj pokrojone orzechy, pokruszony kozi ser feta, oprósz solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.