Ostrzeżenie GIS z 2.12: stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej. Produkt wycofany z obrotu

Redakcja Strefy Biznesu
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej Główny Inspektorat Sanitarny
Uwaga, w poniedziałek, 2.12 GIS wydało nowe ostrzeżenie - stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej. Dla bezpieczeństwa swojego i swoich bliskich zapoznaj się z nim. GIS ostrzega zawsze przed stosowaniem określonych produktów lub ich partii, przeczytaj dokładnie zalecenia.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 2.12

W produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność białka soi. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego.
Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.
Produkt: Konserwa turystyczna. Mielonka wieprzowa sterylizowana, Sokołów, 300 g

  • Numer partii: 03.03.2026 416A.E

  • Data minimalnej trwałości: 03.03.2026

Producent: Sokołów S.A., Al.550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 18040201 WE
Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji zobowiązał się do powiadomienia wszystkich odbiorców wskazanej partii o konieczności wycofania go z obrotu handlowego i zwrotu. W chwili obecnej przeprowadzana jest dokładna analiza przyczyny niezgodności i ustalanie działań naprawczych.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania.
Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Co nowego w ZUS-ie? Sprawdź nowości

Co nowego w ZUS-ie? Sprawdź nowości

ZUS prowadzi swój profil na Twitterze. Jeśli pobierasz któreś ze świadczeń - takich jak emerytura, renta itp. warto być z informacjami na bieżąco. Jakie posty ostatnio opublikował ZUS na Twitterze?

Redakcja Strefy Biznesu
Redakcja Strefy Biznesu

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Sprawdź, co Ci się przyda

Okazje

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

od 7 lat
Wideo

Czy inflacja jest w odwrocie?

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia