Ostrzeżenie GIS z 2.12: stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej. Produkt wycofany z obrotu

Redakcja Strefy Biznesu
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej Główny Inspektorat Sanitarny
Uwaga, w poniedziałek, 2.12 GIS wydało nowe ostrzeżenie - stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej. Dla bezpieczeństwa swojego i swoich bliskich zapoznaj się z nim. GIS ostrzega zawsze przed stosowaniem określonych produktów lub ich partii, przeczytaj dokładnie zalecenia.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 2.12

W produkcie zbadanym przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność białka soi. Na etykiecie produktu nie umieszczono odpowiedniej informacji dotyczącej obecności tego składnika alergennego.
Spożycie produktu przez osoby z alergią na białka soi może wywołać u nich reakcję alergiczną.
Produkt: Konserwa turystyczna. Mielonka wieprzowa sterylizowana, Sokołów, 300 g

  • Numer partii: 03.03.2026 416A.E

  • Data minimalnej trwałości: 03.03.2026

Producent: Sokołów S.A., Al.550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 18040201 WE
Producent niezwłocznie po otrzymaniu informacji zobowiązał się do powiadomienia wszystkich odbiorców wskazanej partii o konieczności wycofania go z obrotu handlowego i zwrotu. W chwili obecnej przeprowadzana jest dokładna analiza przyczyny niezgodności i ustalanie działań naprawczych.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofania.
Osoby z alergią na białko soi nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Co nowego w ZUS-ie? Sprawdź nowości

Co nowego w ZUS-ie? Sprawdź nowości

ZUS prowadzi swój profil na Twitterze. Jeśli pobierasz któreś ze świadczeń - takich jak emerytura, renta itp. warto być z informacjami na bieżąco. Jakie posty ostatnio opublikował ZUS na Twitterze?

Redakcja Strefy Biznesu
Redakcja Strefy Biznesu

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
stwierdzenie niedeklarowanego białka soi w konserwie mięsnej

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegoś produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Sprawdź, co Ci się przyda

* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Okazje

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Wróć na stronazdrowia.pl Strona Zdrowia