6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozdrabnianie marchwi podnosi jej indeks glikemiczny, ale...
fot. fotoblend/pixabay.com

Marchewka – kalorie, właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Natka marchewki, olej z nasion marchewki, marchew czarna, żółta i biała

Rozdrabnianie marchwi podnosi jej indeks glikemiczny, ale jednocześnie zwiększa przyswajalność karotenów. Tak potraktowaną marchewkę warto jeść na surowo, np. w surówkach czy jako surowe paski czy nitki w stylu spaghetti.

Zobacz również

Znamy przyszłość Xaviego Hernandeza w Barcelonie! Media: Laporta zdecydował

Znamy przyszłość Xaviego Hernandeza w Barcelonie! Media: Laporta zdecydował

Szczecinek w Google Street View po nowemu. Aktualizują obrazy [zdjęcia]

NOWE
Szczecinek w Google Street View po nowemu. Aktualizują obrazy [zdjęcia]

Polecamy

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

GIS ostrzega przed produktem (15.05)

GIS ostrzega przed produktem (15.05)