6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozdrabnianie marchwi podnosi jej indeks glikemiczny, ale...
fot. fotoblend/pixabay.com

Marchewka – kalorie, właściwości zdrowotne i wartości odżywcze. Natka marchewki, olej z nasion marchewki, marchew czarna, żółta i biała

Rozdrabnianie marchwi podnosi jej indeks glikemiczny, ale jednocześnie zwiększa przyswajalność karotenów. Tak potraktowaną marchewkę warto jeść na surowo, np. w surówkach czy jako surowe paski czy nitki w stylu spaghetti.

Zobacz również

Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

O TYM SIĘ MÓWI
Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Tycie z powietrza, „mgła mózgowa”, rozdrażnienie? Poznaj sposoby na menopauzę

Polecamy

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

Wstyd, lęk, upokorzenie. Wizyta u ginekologa nie powinna budzić takich emocji

To już epidemia! Młodzież ofiarą branży tytoniowej. Tak palą polskie nastolatki

To już epidemia! Młodzież ofiarą branży tytoniowej. Tak palą polskie nastolatki

Ekspert zdradza 5 prostych sposobów na wzdęcia. Wypróbuj je już dziś

O TYM SIĘ MÓWI
Ekspert zdradza 5 prostych sposobów na wzdęcia. Wypróbuj je już dziś