5 z 15
Poprzednie
Następne
Domowe lody ochłodzą w upał. Wypróbuj najlepsze przepisy na zdrowe lody naturalne. Zobacz, jak zrobić owocowe i mleczne lody bez cukru
Lody arbuzowo-truskawkowe
Składniki
• 1 i 1/2 szkl. miąższu arbuza bez pestek
• 2 i 1/2 szkl. truskawek, najlepiej przetartych przez sito (bez pestek)
• 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 3-10 proc. tłuszczu lub kokosowego
Przygotowanie
1. Zmiksuj wszystkie składniki.
2. Zamroź masę w maszynce do lodów wg instrukcji urządzenia, po czym zamrażaj 1-2 godziny, albo wlej mieszankę do miski, przykryj ją i wstaw do zamrażalnika, a następnie mieszaj dokładnie co 30 minut, aż do stężenia. Albo wlej miks do foremek do lodów z patykiem i zamrażaj min 3-4 godziny.