4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Oprócz tego, że chrzan pomaga zwalczać już istniejące...
fot. halfpoint/123rf.com

Dlaczego warto jeść chrzan? Wspomaga trawienie i odporność. Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka. Jak zrobić domowy chrzan tarty?

Chrzan wspomaga odporność

Oprócz tego, że chrzan pomaga zwalczać już istniejące infekcje, to również zapobiega ich rozwojowi. Stosuj go więc jako profilaktykę szczególnie w okresie jesienno-zimowym oraz w czasie wiosennych wzrostów zachorowań na infekcje wirusowe i bakteryjne. Dzięki zawartości przeciwutleniaczy, a szczególnie dużej dawki witaminy C chrzan wspiera działanie układu immunologicznego, ponieważ wspomaga wytwarzanie oraz stymuluje aktywność białych krwinek.

Zobacz również

Czysta Piętnastka 2024. To lista owoców i warzyw, w których jest najmniej chemii

Czysta Piętnastka 2024. To lista owoców i warzyw, w których jest najmniej chemii

Tyle kalorii mają dania na Wielkanoc. Które potrawy to bomby kaloryczne?

Tyle kalorii mają dania na Wielkanoc. Które potrawy to bomby kaloryczne?

Polecamy

Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym

PILNE
Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym

Nowy lek na otyłość i cukrzycę? Przyspiesza spalanie kalorii i zmniejsza apetyt

Nowy lek na otyłość i cukrzycę? Przyspiesza spalanie kalorii i zmniejsza apetyt

Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

O TYM SIĘ MÓWI
Kto nie może jeść grejpfrutów? Sprawdź, czy jesteś w tej grupie