6 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Znaczna zawartość witaminy C i przeciwutleniaczy sprawia, że...
fot. Erstudiostok/Getty Images

Dlaczego warto częściej jeść czarną porzeczkę? Skorzystają: odporność, serce i wzrok. Podajemy domowy przepis na dżem z czarnej porzeczki

Wzmacniają odporność

Znaczna zawartość witaminy C i przeciwutleniaczy sprawia, że ten owoc to naturalny środek łagodzący objawy przeziębienia, w tym katar i kaszel. Natomiast napary z liści czarnej porzeczki wykazują łagodne działanie przeciwgorączkowe. Warto zatem przygotować suszone ziele z liści porzeczki i parzyć je w momencie pojawienia się dolegliwości.

Zobacz również

Złodziej grasował w siłowniach i sklepach. Ginęły telefony i inne akcesoria

NOWE
Złodziej grasował w siłowniach i sklepach. Ginęły telefony i inne akcesoria

Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

NOWE
Rozmowy o weganizmie w Gdańsku z okazji 18. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege

Polecamy

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie

Eksperci ds. snu nie robią tego nigdy rano. To łatwe i trudne jednocześnie