4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych...
fot. Lucy Lambriex/Getty Images

Co jeść w czasie brania antybiotyku? Dowiedz się, po co warto sięgać w czasie antybiotykoterapii, a czego lepiej unikać

Jedz sfermentowaną żywność

Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych bakterii. Jest wytwarzana przez mikroby i obejmuje między innymi jogurt, niektóre sery, kiszoną kapustę, kombuchę i kimchi.

Sfermentowane produkty zawierają szereg zdrowych gatunków bakterii, takich jak Lactobacillus, które mogą pomóc przywrócić mikrobiotę jelitową do zdrowego stanu po antybiotykach.

Zobacz również

Czysta Piętnastka 2024. To lista owoców i warzyw, w których jest najmniej chemii

Czysta Piętnastka 2024. To lista owoców i warzyw, w których jest najmniej chemii

Brudna Dwunastka 2024. Oto najbardziej zanieczyszczone chemią warzywa i owoce

Brudna Dwunastka 2024. Oto najbardziej zanieczyszczone chemią warzywa i owoce

Polecamy

„Kaszle, więc coś go bierze”. Niekoniecznie. To nie zawsze objaw przeziębienia

„Kaszle, więc coś go bierze”. Niekoniecznie. To nie zawsze objaw przeziębienia

Demencja przez leki na zgagę lub alergię? Lekarz ostrzega przed tymi 5 lekami

Demencja przez leki na zgagę lub alergię? Lekarz ostrzega przed tymi 5 lekami

Leczenie SMA w Polsce. Nowa nadzieja dla pacjentów

NASZ PATRONAT
Leczenie SMA w Polsce. Nowa nadzieja dla pacjentów