5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z...
fot. airborne77/123rf

5 produktów, które mogą powodować raka. Nie powinno się ich mieć w swojej diecie. Te grupy pokarmów sprzyjąją powstawaniu nowotworów

Produkty zawierające cukier

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców z Sorbonne Paris Nord University, spożycie cukru wiąże się z wyższym ryzykiem zachorowania na raka. Wynika to m.in. z tego, że wraz ze spożyciem cukru, wzrasta możliwość wystąpienia otyłości i zachorowania na cukrzycę typu 2.

Zarówno cukrzyca, jak i otyłość, sprzyjają występowaniu stanów zapalnych i stresowi oksydacyjnemu. a to może zwiększyć ryzyko wystąpienia niektórych rodzajów raka. Cukrzyca typu 2 sprzyja rozwojowi m.in. raka jajnika, nowotworów piersi i macicy.

Zobacz również

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Kto nie powinien jeść chrzanu? Tym osobom może on poważnie zaszkodzić

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Jesz je na co dzień, a mogą cię zabić! Toksyczne substancje sam kładziesz na talerz

Polecamy

Darmowy „lek” na suche oczy. Z sukcesem zastąpi krople do oczu

Darmowy „lek” na suche oczy. Z sukcesem zastąpi krople do oczu

Czy suplementacja witaminy C ma sens? Ekspertka odpowiada

TYLKO U NAS
Czy suplementacja witaminy C ma sens? Ekspertka odpowiada

Śpisz w takiej pozycji? Uważaj, to może sprzyjać demencji

Śpisz w takiej pozycji? Uważaj, to może sprzyjać demencji