11 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla zachowania wartości odżywczych potraw kluczowy jest...
fot. Foto-Rabe/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie potraw na kuchence

Dla zachowania wartości odżywczych potraw kluczowy jest odpowiedni sposób ich przechowywania. Gotowe dania powinny być schłodzone i schowane do lodówki, co pomoże spowolnić rozpad zawartych w nich witamin, antyoksydantów czy kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Najbardziej niezalecane jest trzymanie garnków z jedzeniem na wciąż ciepłych palnikach.

Zobacz również

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Polecamy

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

QUIZ: Co wiesz o katarze? Sprawdź, czy odróżnisz infekcję bakteryjną od wirusowej

QUIZ: Co wiesz o katarze? Sprawdź, czy odróżnisz infekcję bakteryjną od wirusowej

Objawy „cichego zabójcy”, które mogą pojawić się na skórze

Objawy „cichego zabójcy”, które mogą pojawić się na skórze