11 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla zachowania wartości odżywczych potraw kluczowy jest...
fot. Foto-Rabe/pixabay.com

Jak przygotować zdrowe jedzenie? 10 kuchennych błędów i sposoby, by ich unikać

Przechowywanie potraw na kuchence

Dla zachowania wartości odżywczych potraw kluczowy jest odpowiedni sposób ich przechowywania. Gotowe dania powinny być schłodzone i schowane do lodówki, co pomoże spowolnić rozpad zawartych w nich witamin, antyoksydantów czy kwasów tłuszczowych omega-6 i omega-3. Najbardziej niezalecane jest trzymanie garnków z jedzeniem na wciąż ciepłych palnikach.

Zobacz również

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Unijny onkobus przejechał przez Polskę. Skorzystało prawie 14,5 tys. osób

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Polecamy

Jak długo można przechowywać kurczaka w lodówce? Odpowiedź cię zaskoczy

Jak długo można przechowywać kurczaka w lodówce? Odpowiedź cię zaskoczy

Te zioła szkodzą wątrobie. Co musisz wiedzieć o roślinnych suplementach?

Te zioła szkodzą wątrobie. Co musisz wiedzieć o roślinnych suplementach?

W ostatnim roku chorował na nie co 7. Polak. Nieleczone może powodować ropnia mózgu

W ostatnim roku chorował na nie co 7. Polak. Nieleczone może powodować ropnia mózgu