11 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ugotowane ziemniaki i inne warzywa z rosołu można...
fot. 123RF

12 praktycznych porad, jak nie marnować żywności!

Przekształcaj potrawy w nowe

Ugotowane ziemniaki i inne warzywa z rosołu można wykorzystać do wykonania pysznej sałatki jarzynowej. Upieczoną do obiadu dynię po zmileniu blenderem przekształcisz w zupę krem — wystarczy tylko doprawić ją pieprzem, solą, imbirem i podać z kleksem jogurtu oraz garścią grzanek z czerstwego pieczywa, a wykwintne danie gotowe!

Ugotowane strączki to dobra baza dla past do pieczywa, z pozostałych z obiadu zimnych ziemniaków możesz zrobić kopytka, kluski leniwe lub śląskie, a nawet zapiekankę! Resztka twarożku ze śniadania, jeśli dogotujesz do niego makaronu, stworzy danie na drugi dzień do pracy.

Zobacz również

Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

HIT DNIA
Te kwiaty oczyszczają powietrze! Postaw w domu jako filtr

Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

O TYM SIĘ MÓWI
Ciężki plecak oznacza poważne problemy. Jak dbać o zdrowie uczniów? Specjaliści radzą

Polecamy

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

Masz ten objaw? Może zwiastować rychły zawał

QUIZ: Co wiesz o katarze? Sprawdź, czy odróżnisz infekcję bakteryjną od wirusowej

QUIZ: Co wiesz o katarze? Sprawdź, czy odróżnisz infekcję bakteryjną od wirusowej

Objawy „cichego zabójcy”, które mogą pojawić się na skórze

Objawy „cichego zabójcy”, które mogą pojawić się na skórze