3 z 10
Poprzednie
Następne
Zdrowy grill? Z tymi dodatkami na pewno. Sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie do dań z grilla. Wypróbuj przepisy na fit sałatki
Sałatka z rzodkiewką do dań z grilla
Składniki:
– 1 mała główka sałaty masłowej,
– 1 pęczek rzodkiewki,
– 1 długi zielony ogórek,
– 1/2 pęczka szczypiorku razem z dymką,
– 1/2 pęczka koperku,
– 150 g jogurtu naturalnego,
– sól, pieprz.
Przygotowanie:
Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórka przekroić na cztery części, a następnie w plasterki. Szczypiorek i koperek drobno posiekać.
Sałatę, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek, koperek przełożyć do miski i wymieszać. W oddzielnej miseczce wymieszać jogurt z odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowany sos dodać do sałatki i wymieszać.