3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. rawlik/123rf.com

Zdrowy grill? Z tymi dodatkami na pewno. Sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie do dań z grilla. Wypróbuj przepisy na fit sałatki

Sałatka z rzodkiewką do dań z grilla

Składniki:
– 1 mała główka sałaty masłowej,
– 1 pęczek rzodkiewki,
– 1 długi zielony ogórek,
– 1/2 pęczka szczypiorku razem z dymką,
– 1/2 pęczka koperku,
– 150 g jogurtu naturalnego,
– sól, pieprz.

Przygotowanie:
Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórka przekroić na cztery części, a następnie w plasterki. Szczypiorek i koperek drobno posiekać.

Sałatę, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek, koperek przełożyć do miski i wymieszać. W oddzielnej miseczce wymieszać jogurt z odrobiną soli i pieprzu. Tak przygotowany sos dodać do sałatki i wymieszać.

Zobacz również

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

Uważaj na te nawyki przy grillowaniu! Mogą być bardzo szkodliwe dla zdrowia i życia

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

Polecamy

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Szczypta robi różnicę. Zmniejsz spożycie soli, a obniżysz ryzyko chorób serca

Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

O TYM SIĘ MÓWI
Czy po przechorowaniu COVID-19 można się zaszczepić? Ekspert odpowiada

Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym

PILNE
Wycofane jajka. Zagrożenie durem brzusznym