6 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cytrusy kojarzą się z zasobnością w cenną witaminę C, której...
fot. pixabay

Top 13 mitów żywieniowych. Sprawdź, czy też w nie wierzysz!

MIT 5: Cytrusy to najlepsze źródła witaminy C

Cytrusy kojarzą się z zasobnością w cenną witaminę C, której organizm potrzebuje dziennie 75-90 mg. Rzeczywiście pomarańcze zapewniają jej 49 mg na 100 gramów, grejpfrut – 40 mg, a mandarynki – 31 mg. Są jednak jeszcze lepsze źródła kwasu askorbinowego. Słodkie truskawki dostarczają 66 mg, chrupiąca czerwona papryka – 144 mg, a kwaskowe czarne porzeczki aż 181 mg.

Zobacz również

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Posiłki low carb są łatwe, pyszne i zdrowe. Wypróbuj przepisy!

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Monika Olejnik przekazała wieści o druzgocącej diagnozie. Jest już po operacji

Polecamy

Nowe ostrzeżenie GIS z 22.11. Czy masz to w domu?

Nowe ostrzeżenie GIS z 22.11. Czy masz to w domu?

Palenie to główny problem w Polsce. Ekspert wskazuje skuteczny lek

GORĄCY TEMAT
Palenie to główny problem w Polsce. Ekspert wskazuje skuteczny lek

Zwróć na to uwagę pod prysznicem. To może być objaw demencji

Zwróć na to uwagę pod prysznicem. To może być objaw demencji