3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na...
fot. pixabay.com

Jak przechowywać i podgrzewać ugotowaną żywność? Nie wyrzucaj resztek jedzenia do kosza na śmieci

Kurczak

Pieczony w całości lub kawałkach, często zostaje nam na później. To świetna okazja, żeby przygotować z niego później np. lunch do pracy. Przede wszystkim resztki kurczaka zostaw pod przykryciem do ostygnięcia, następnie przechowuj je w lodówce do 3 dni. Gotowanego czy pieczonego kurczaka można też zamrozić.

Przed podgrzaniem kurczaka najlepiej jest wyjąć wcześniej z lodówki, aby miał temperaturę pokojową. Jeśli masz takż możliwość, zamiast mikrofali do podgrzania wybierz patelnię lub piekarnik.

Zobacz również

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

Ten napój odchudza i odmładza. Wcale nie jest drogi. Sięgnij po „króla owoców”

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

6080 gram ważyła dziewczynka urodzona Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka w Zabrzu

Polecamy

Twój płyn do płukania ust może cię zabić?  Unikaj kosmetyków z tym dodatkiem

Twój płyn do płukania ust może cię zabić? Unikaj kosmetyków z tym dodatkiem

Co za dużo, to niezdrowo. Toksykolog ostrzega przed zażywaniem leków

Co za dużo, to niezdrowo. Toksykolog ostrzega przed zażywaniem leków

Co zamiast chleba na śniadanie? Te zamienniki pomogą ci schudnąć

Co zamiast chleba na śniadanie? Te zamienniki pomogą ci schudnąć